Familjedag med Länsmuseet

Lördag 15 augusti 2020 11:00 - 15:00 Axmar Bruk, Axmar
Inträde: Fritt inträde, försäljning av fika & kolbullar

Om evenemanget

Följ med på en resa bakåt i tiden här på bruket! Ann Nilsén och Richard Schill från Länsmuseet visar oss runt i Axmar bruk.

Här får vi veta spännande saker om byggnaderna, brukshistoria, hur man levde förr, hur barnen lekte och hur man gjorde järn. Vi får också se en film om Järn-Brita och Emanuel Swedenborg (och höra hur de faktiskt inte alltid höll sams).

Efter rundturen blir det sagostund om kolning, väsen och oknytt, kanske blir det en och annan spökhistoria också. Under berättelserna kan ni passa på att fika, antingen medhavd, eller köpa på plats.

Sen är det dags för lekar då ni får prova att gå på styltor, ha dragkamp och annat skoj, precis som barnen lekte här på bruket förr i tiden. Om du vill kan du också få känna på hur det var för barnen som var tvungna att jobba på bruket genom att bära kol eller hantera stångjärn.

Tider:
Ni kan välja att vara med på första eller andra passet.

Första passet 11-13
11-12: Samling, intro, visning
12-12.30: Fika och sagor
12.30-13: Lekar och se/känna på föremål

Andra passet 13-15
13-14: Samling, intro, visning
14-14.30: Fika och sagor
14.30-15: Lekar och se/känna på föremål

Evenemanget är gratis. Ingen förbokning krävs.
Försäljning av kaffe, hembakt bröd och kolbullar

Arrangör: Föreningen Hyttan i samarbete med Länsmuseet

Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter. Du hittar uppdaterad info på axmarbruk.se och på facebook.com/axmarbruk.