St Olav Waterway

Måndag 10 juni 2019 15:30 - 19:30 Axmar Bruk, Axmar

Om evenemanget

Albanus seglar in i Axmar bruk

Den åländska galeasen Albanus seglar in i Axmar bruk hamn på sin pilgrimsresa St Olav Waterway.

Här välkomnar vi besättning, passagerare och åskådare med fanfarer och hurrarop.

Program i Axmar bruk:

  • Ca 15.30 - Albanus seglar in
  • Föreningen Hyttan välkomnar och berättar om alla aktivteter i bruket och lotsar de som vill runt på en vandring genom bruket.
  • Gästriklands Båtförbund informerar om sin verksamhet.
  • Axmar Bruksbod B&B säljer lokalproducerade produkter både i hamnen och i gårdsbutiken.
  • Axmar Brukscafé serverar hembakat och lättare rätter i orangeriet.
  • Axmar Brygga erbjuder S:t Olav-meny till specialpris.
  • Söderhamns segelsällskap sluter upp inför tisdagens cruising till Storjungfrun.

Den 11 juni kl. 07.00 g¨r färden vidare till Storjungfrun och Söderhamn. Passa på att segla med ombord, eller följ med i egen båt.

Stor invigning av pilgrimsleden S:t Olav Waterway - S:t Olavs sjöled - skedde i Åbo den 24 maj. Vandring på land och båtfärder på havet ingår i invigningen. Självklart uppmärksammas den vackra sjöleden också på vattnet.

Varför inte ta chansen att hänga med, ombord på en åländsk galeas, eller med egen båt. Lång tur eller kort - välj det som passar dig.

S:t Olaveskadern - ombord på en galeas

Följ med den åländska galeasen Albanus i S:t Olavs kölvatten utmed spännande Jungfrukusten. Albanus seglar 10 juni från Gävle till Axmar bruk, sedan vidare den 11 juni från Axmar bruk via Storjungfrun till Söderhamn. Den 13 juni angör galeasen Borka, där pilgrimsfärden fortsätter landvägen till Nidaros.

Albanus erbjuder dagsturer och övernattningsturer mellan hamnar längs sträckan. Bokning görs på scandinavianxperience.se.

S:t Olav Waterway är ett unikt internationellt projekt. Målsättnignen är att märka ut den första pilgrims- och vandringsleden i världen som går genom skärgårsmiljö. Mellan öar och över hav.