Turista i Hamrångebygden

njut av naturen

Havets och skogarnas land. Det hörs ju att Hamrångebygden har mycket att bjuda på när det gäller natur och friluftsliv. Från stillhet i en skogsglänta till fartfylld mountainbikecykling. Lugna paddeltag på spegelblankt hav eller full galopp genom skogen. Varsågod att välja hur du vill insupa vad naturen ger.

friluftsliv i hamrångebygden

vackert och bekvämt Var du än övernattar

När du väljer boende i Hamrångebygden kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen, oavsett om du övernattar i konstverket Järn-Britas koja, bor på bed & breakfast eller i stuga. På ställplatserna och i gästhamnarna finns all service du behöver. 

Varmt välkommen att sova gott i Hamrångebygden!

Nyrökt böckling hos Gåsholma Fisk

I butiken på torget i Bergby säljs lokalt producerade produkter av traktens producenter. Exempel på produkter är; ägg, rapsolja, getost, koost, fisk, kött, lammprodukter mm.

Vijvägen 33, Bergby
gardsnara.se

Fiskdisk hos Bergmans fisk - foto Jan Eriksson

Bergmans fisk är inne på 7 generationens fiskare!

I butiken intill restaurangen hittar ni alltid färsk och förädlad fisk och lyxiga laxbaguetter att ta med.

Havsvägen 38, Saltharsfjärden
bergmansfisk.nu

Sylt och marmelad hos Axmar Bruksbod

Lokalproducerat mathantverk

I den lilla gårdsbutiken är hyllorna fyllda av egentillverkade och ekologiska produkter av råvaror från skog, trädgård och egen biodling. 

Axmarstig 208, Axmar bruk
axmarbruksbod.se

Nyrökt böckling hos Gåsholma Fisk

Fisket i Gåsholma går generationer tillbaka i tiden och pågår än idag. I fiskbutiken säljs egenfångad färsk och rökt fisk som lax, sik, böckling. Öppet alla dagar (om ingen är på plats är det bara att ringa).

Skållharsvägen 24, Gåsholma
gasholma.se

Föregående
Nästa

Du ska ju inte bara sova...

Här finns så mycket att göra att en natt inte räcker till. Vilken tur att det finns flera ställen att övernatta på. Kombinera med olika aktiviteter, ät lunch under äppelträden och middag med havsutsikt. Att planera en semester i Hamrångebygden är busenkelt!