Turista i Hamrångebygden

sov bra

Det finns mycket att se och göra i Hamrångebygden och självklart ska du sova gott när du är här. Här kan du välja att bo i allt från ett konstverk till ställplatser med havsutsikt.

Härliga boenden i hamrångebygden

vackert och bekvämt Var du än övernattar

När du väljer boende i Hamrångebygden kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen, oavsett om du övernattar i konstverket Järn-Britas koja, bor på bed & breakfast eller i stuga. På ställplatserna och i gästhamnarna finns all service du behöver. 

Varmt välkommen att sova gott i Hamrångebygden!

Järn-Britas koja, Axmar bruk - foto Carina Remröd

Bo i ett konstverk – en upplevelse utöver det vanliga

Har du sovit inne i ett konstverk någon gång? Nu finns möjligheten till en upplevelse utöver det vanliga i Axmar bruk. Järn-Britas koja är ett alldeles nytt konstverk och det som gör det extra unikt är att du kan övernatta i det.

Inne i Järn-Britas koja är det lugnt och stilla, precis som i de eremitkojor som finns i många engelska parker. Här kan du lägga dig på en av de bekväma bäddarna och låta tankarna flyga fritt medan du tittar upp genom lövverket.

Det är tanken med den här upplevelsen – att du ska stanna upp, andas djupt och långsamt och låta dina sinnen komma till ro. Här låter du välbehaget och de nya intrycken flytta in och skapa nya härliga minnen.

Engelska parken, Axmar bruk
axmarbruk.se

Hedenstugan B&B Hotell

Boende med aktiviteter

Här erbjuds du boende i vackra och ljusa hotellrum. Semester hos på Hedenstugan Bed and Breakfast Hotel står för rika äventyr på sommaren, gnistrande snömagi på vintern och för ett semesterboende där gästerna snabbt känner sig som hemma.

Här finns också en restaurang där gästerna serveras en vällagad middag. Med stor gästfrihet och ett sidoprogram som definitivt kommer att göra semestern till en fantastisk upplevelse, välkomnas man till Hedenstugan Bed and Breakfast Hotel.

Heden 74, 81740, Bergby
hedenstugan.se

Axmar Bruksbod bed & breakfast

Boende i kulturreservat

Boendet på Axmar Bruksbod B&B är öppet året runt och har hemtrevliga och personligt inredda rum med en blandning av nytt och gammalt i en ombonad och lugn miljö där du kan ta en vilopaus från vardagen.

Vid frukosten serveras bland annat hembakat bröd och marmelad gjort på bär från skog och mark i trakten.

Axmar Bruksbod ligger ett stenkast från Axmar Brygga Havskrog och Axmar Brukscafé.

Axmarstig 208, Axmar bruk
axmarbruksbod.se

Vy över Axmar Brygga Havskrog, restaurang, ställplatser, gästhamn

Bo med havsutsikt

Vid Axmar Brygga Havskrog finns ställplatser för mer än 40 husbilar, de flesta platserna med el. Här har du nära till naturen och ett toppenläge precis vid havet. Börja dagen med en promenad i Axmar bruk och Engelska parken med både avkoppling och historia. Avsluta kvällen med middag och fantastisk utsikt i restaurangen.

Ställplatserna är tillgängliga året om. Faciliteterna är öppna samma perioder som restaurangen.

Boskär, Axmar bruk
axmarbrygga.se

Stuga vid havet i Axmar bruk

Bo bekvämt med havsutsikt

Precis vid vattenbrynet, med egen brygga finns denna fräscha och fullt utrustade stuga. Här är det rymligt med sex bäddar, stort kök/allrum med vedkamin och fräscht badrum. På den stora altanen sitter du bekvämt med en utsikt som fyller själen med ro.

Bara några hundra meter bort ligger den välrenommerade restaurangen Axmar Brygga Havskrog och i Engelska parken ligger Axmar Brukscafé där du kan fika bland äppelträden.

Under sommaren ordnas många aktiviteter och här finns möjlighet att hyra kajak och cykel. Flera vandrings-, cykel- och paddelleder ger dig fina naturupplevelser.

Boskär, Axmar bruk
isidesign.se

Bergmans Fisk med vy över Saltharsfjärden

Bergmans ställplatser och hamnplats

Vid Bergmans Fisk i Saltharsfjärden finns ställplatser för husbil och husvagn och hamnplats om du kommer med båt.

Ingen förbokning, först till kvarn gäller.

På restaurangen äter du förstklassigt med vidunderlig utsikt över Saltharsfjärden och öppet hav.

Havsvägen 38, Saltharsfjärden
bergmansfisk.nu

Stugor Gåsholma Fisk

Stugor i charmigt fiskeläge

Vid Gåsholma Fisk & Sommarcafé kan du hyra stugor, antingen för kortare övernattning eller veckovis. Den större stugan är nyrenoverad och har stort kök och ett sovrum. Dusch och toalett finns i servicehus precis bredvid.

Skållharsvägen 24, Gåsholma
gasholma.se

Ställplatser Norrsundet gästhamn - foto Lars-Ove Molin

Ställplatser intill Norrsundets gästhamn, ca 100 meter ifrån centrala Norrsundet, där livsmedelsaffär och bussförbindelse till Gävle finns.

Här finns 6-8 ställplatser, varav fyra med eluttag. 

I hamnen finns en grill och i klubbhuset finns tv och andra bekvämligheter.

På promenadavstånd ligger havskrogen Bergmans Fisk och fiskbutik. I närheten finns också Saltharsfjärdens havsbad och en kort biltur bort ligger Totrabadet.

Ställplatserna är öppna under sommarsäsongen.

Rödboharen, Norrsundet
nmk-boat.se

Hyr stuga i Gåsholma

Hos Fiskelaget KW finns stuga att hyra veckovis och dygnsvis från och med vårens ankomst till och med vecka 44. Fullt utrustat kök, wc med dusch, allrum med öppen spis och två bäddsoffor och en sovalkov med våningssäng, totalt 4 bäddar.

Tillgång till roddbåt och sjökort med tips på bra metställen.

Det finns fina naturreservat i närområdet och skog med svamp och bär.

Gåsholmavägen 163, Gåsholma
Anna Wilund, 070-271 79 75

Gästhamn Norrsundet - foto Lars-Ove Molin

Hamnen ligger vid Hamrångeåns mynning, ca 100 meter ifrån centrala Norrsundet, där livsmedelsaffär och bussförbindelse till Gävle finns.

Här finns ca sex gästhamnsplatser längst inne i hamnen, med tillgång till färskvatten.

I hamnen finns en grill och i klubbhuset finns tv och andra bekvämligheter.

På promenadavstånd ligger havskrogen Bergmans Fisk och fiskbutik. I närheten finns också Saltharsfjärdens havsbad.

Gästhamnen är öppen under sommarsäsongen.

Rödboharen, Norrsundet
nmk-boat.se

Gästhamnen i Axmar bruk - foto Aja Axlund

Tänk att somna till vågskvalp bara några meter från en av Jungfrukustens bästa restauranger, Axmar Brygga Havskrog. En kort promenad tar dig till Hyttan och Engelska parken med sina dammar och vattendrag. Avnjut en god middag på restaurangen och vem vet, kvällen kanske avslutas med en svängom på bryggan.

Sammanlagt får upp till 15 stora båtar plats på den större, nyrustade kajen och upp till 15 mindre båtar plats på den mindre flytbryggan.

Boskär, 817 94 Axmar
axmarbrygga.se