Turista i Hamrångebygden

Havet och skogarnas land

Söker du turistupplevelser som ger mersmak, fartfyllda aktiviteter eller vill du koppla av och låta det vackra omkring dig svepa in i dina sinnen?
Då är Hamrångebygden rätt ställe. Här hittar du allt du behöver veta för att planera in nästa semester i havet och skogarnas land.

Lugn & ro eller fartfyllda aktiviteter? Här kan du välja vad du vill

Hamrångebygden ligger mellan Gävle och Söderhamn och här möter de vidsträckta skogarna öppet hav. Här finns plats för både friluftsmänniskan och kulturälskaren. Sväng av från E4:an och upptäck allt vackert i och omkring Hamrångebygden.

Makalösa upplevelser

Vi tipsar om en mängd aktiviteter och upplevelser i hela Hamrångebygden. Vad sägs om mat som vunnit SM i mathantverk, keramik skapad av bronsmedaljören i drejnings-VM eller ett alldeles unikt kulturreservat? Här finns verkligen något för alla intressen och smaker.

Tre skäl att turista i Hamrångebygden

01.

Berikande naturupplevelser

Att andas frisk luft i vacker natur är en lyx och här i Hamrångebygden får du det i överflöd.

02.

Unika kulturvärden

Det är inte bara kulturreservatet Axmar bruk som är unikt för den här bygden. Här finns en mängd platser du aldrig sett förut.

03.

Orörd skärgård

Skärgården längs Hamrångekusten är både vild och blid. Bland öar och skär kan du göra strandhugg och verkligen njuta av storslagenheten.

Fiske, paddling eller discgolf?

Vad våra besökare tycker

Det är alltid något på gång i Hamrångebygden

Vi är extra stolta över alla företag och föreningar i bygden som ordnar en mängd evenemang och aktiviteter för våra besökare året om.

Museum, konst eller konsert?

Gör en avstickare från E4 - upptäck hamrångebygden