Föreningar

Lista över föreningar i Hamrångebygden

Längre ner på sidan finns möjlighet för föreningar i Hamrångebygden att själva skicka in en kort presentation av föreningen samt bifoga föreningens logotyp.

Publicering på sidan är kostnadsfritt.

Hitta förening inom en viss kategori

Hitta förening utifrån dess namn

bfghknosv

Båtklubb

Norrsundets Motorbåtsklubb

Norrsundets Motorbåtsklubb är en allmännyttig ideell förening och jobbar för att lokalt främja båtlivet, klubben förvaltar och underhåller Norrsundets småbåtshamn med ideellt arbete.

  • Norrsundets Småbåtshamn (vid Rödboharen)
    • Hamnen har ca 100 båtplatser samt möjlighet för medlemmar att vinterförvara ett antal båtar på land.
    • I hamnen finns även en Gästhamn och Ställplats som bedrivs ideellt av Norrsundets Motorbåtsklubb.
    • Hamnen är centrum för klubbens verksamhet och där finns även Skepparkåken som används av klubben för medlemsaktiviteter och för gäster vid klubbens gästhamn och ställplats.
  • Ungdomsaktiviteter:

Norrsundets Motorbåtsklubb har för att skapa möjligheter för fler att upptäcka hur roligt det är att uppleva Hamrånges sjöar och kuststräcka på ett aktivt sätt startat upp ungdomsprojektet ”Kul på sjön".Genom att erbjuda fler möjligheten att ha kul vid vattnet vill vi stärka kunskap om och säkerhet vid vatten samtidigt som vi vill öka intresset för frilufts- och båtliv.

  • Finnharen:

Finnharen klubbens egna ö är belägen ca 3 distansminuters sjöresa norr om Norrsundet uppe i Finnharsfjärden. ön ägs och förvaltas av Norrsundet Motorbåtsklubb. Medlemmar har möjlighet att hyra klubbstugan veckovis under sommaren.

Norrsundets Motorbåtsklubb, Box 11, 817 21 Norrsundet
076-8465120
info@nmk-boat.se
http://www.nmk-boat.se
Sociala Nätverk:
Norrsundets Motorbåtsklubb på Facebook

Gym

Norrsundets Kraftsportklubb

Vi är en ideell förening med gymverksamhet i Hamrångebygden.
I slutet av 70-talet togs initiativet till att starta en kraftsportklubb i Norrsundet. Idag är gymmet ett fullutrustat gym med träningsmaskiner för hela kroppen. På gymmet finns även ett brett utbud av fria vikter. Konditionsmaskiner som löpband, roddmaskin, stakmaskin, airbike, motionscykel, recumbent cykel och trappmaskin finns samt balansplattor, gymbollar, träningsmattor och gummiband.
Sedan juni 2021 så håller vi till på Norrsundets industriområde i en stor lokal som tidigare användes som matsal för dom anställda på massafabriken som fanns där tidigare. Vi har stora omklädningsrum med tillhörande duschar och bastu.

https://norrsundetskraftsportklubb.wordpress.com/

Idrottsförening

Norrham - Hamrångebygdens IF

Välkommen till Norrham Hamrångebygdens IF som bedriver och sköter verksamheterna fotboll samt  elljusspår skid - och motion på Heden.

Fotbollen har i dag ca 300 medlemmar och 120 aktiva barn, därav 7 ungdomslag samt ett Damlag i Div 2.

Norrham har genomgått ett omfattande underhållslyft de senaste åren, och har nu välskötta omgivningar och gräsytor både på och utanför fotbollsplanerna. Vifors IP har nu även en efterlängtad konstgräsplan på som invigdes för några år sedan. Med denna extra fotbollsplan kan nu alla våra lag komma ut och träna tidigare på våren, samt förlänga säsongen längre under hösten.

Inom skid -och motion vill vi fortsätta att förvalta och utveckla vår fina Heden anläggning, och göra den tillgänglig för allmänheten både sommar och vinter. Motionsspår på sommaren, skidspår på vintern och vi är stolt över det nya utegym som har byggds med hjälp av Landsbygdsprojektet.

Vi är även stolt över den nya Pumptrackbanan utanför fritidsgården Zebran som har också har byggds med hjälp av Landsbygdsprojektet
All vår verksamhet grundar sig på ideella krafter, och vi är väldigt beroende av medlemsavgifter som en delfinansiering av våra anläggningar.

Vi är väldigt tacksam om ni vill stötta Norrham genom att vara medlem i föreningen.

817 40 BERGBY
norrham@gmail.com
Sociala Nätverk:
Norrham IF | Facebook

Musei-, hembygdsförening

Norrsundets Arbetarmuseum

I Ådala gamla skola finns Kulturföreningen Norrsundets Arbetarmuseum. Vi visar museiföremål i gammal boendemiljö, skalmodeller av byggnader (bla. av Anders Åberg), arrangemang av konstutställningar, temautställningar, filmvisning och berättarkvällar. På friluftsteatern arrangeras teaterföreställningar av Norrsundets Arbetarteater. Det finns även hantverksaktiviteter och studiecirklar (ABF). Arkiv och bibliotek med dokumentation av Norrsundets kulturarv, från forntid till nutid. Filmsällskapet Rudan digitaliserar äldre spelfilmer och utför geologiska undersökningar och tillgängliggör resultatet för en nutida och framtida publik. Café med försäljning av böcker/ hantverk (öppet vid arrangemang). Aktuella aktiviteter och arrangemang visas på adala.se. Välkommen till Ådala Kulturcenter. I Kastellet, Norrsundets Industriminne, visas bilder och föremål från Bruket och hamnen, Bruket är numera nerlagt.

076-0855809
info@adala.se
https://adala.se/

Vägförening

Norrsundets Vägförening

Föreningen bildades 1965 på initiativ av dåvarande Fabrikschefen. Företaget ville inte ansvara för samhällsservicen. Men man fick betala en relativt stor medlemsavgift till VF. Företaget och Länsstyrelsen hade då en representant vardera i styrelsen. I samband med bildandet av föreningen så ersattes postlådenummer med gatuadresser. 1966 började man asfaltera delar av samhället. Föreningen har idag 440 medlemmar. Omsätter ca en miljon kronor/år. Föreningen ansvarar för vägarna inom hela samhället. Lindön och Fårholmen ingår i föreningen sedan några år tillbaka. På vintern plogar och sandar vi, sommartid är det kantklippning och vägunderhåll. Styrelsen består av: Bo Stenberg ordf/kassör, Leif Sjöberg sekreterare, Bosse Nordgren ledamot. Suppleanter: Lennart Jansson, Åke Sjökvist, Ove Andersson

070-394 34 58
bo.stenberg@outlook.com

Saknar du nånting i listan eller vill lägga till information om din förening?